Mijn Buitenplaats

We willen helemaal niet weg …


Het is een uitspraak die wij regelmatig horen van mensen die hun huis willen verkopen. Maar dat woordje ‘willen’ klopt niet helemaal. Ze willen namelijk eigenlijk níet: niet verkopen, niet weg van die plek, niet weg uit het huis.

  1. We Willen Helemaal Niet Weg

4 juli, 2023

Deel pagina

Mijn Buitenplaats

Beke Hendriksma

2 min leestijd

Maar ze vinden dat het tijd wordt. Want het huis is te groot geworden. Of het onderhoud bezwaarlijk. Ze willen dichter bij de (klein)kinderen wonen. Of bij de winkels en andere voorzieningen.

Een moeilijke beslissing is het. Een heel proces. Een dilemma waar mensen vaak al jaren over nadenken voordat ze ons bellen voor een afspraak. Wanneer het zover is dat ze de telefoon pakken, is er al veel gepraat. Zijn er slapeloze nachten geweest. En wij begrijpen het. Het is niet niks om de plek achter te laten waar je soms al tientallen jaren woont. Waar de kinderen zijn geboren en opgegroeid. Waar zoveel geschiedenis ligt. Waar je grondig op moet ruimen om alles netjes te maken voor de foto’s voor de verkoopbrochure en voor internet. Het is moeilijk om alles door je handen laten gaan en te beslissen of het kan blijven, weg moet of dat je er nog iemand een plezier mee kunt doen. En laten we eerlijk zijn, niet alleen moeilijk, maar ook tijdrovend. Logisch dus, dat mensen daar tegenop zien.

Wanneer ze dan bij ons komen, is de beslissing gevallen. Ze zijn verkopers geworden. It sil heve! Maar ook dan zijn er vaak nog moeilijke momenten en dat is begrijpelijk. We nemen daar de tijd voor. Stap voor stap pakken we alles aan. En meer en meer raken de verkopers er aan gewend dat het huis straks niet meer van hen is en dat ergens anders een nieuwe plek op ze wacht. Voorzichtig beginnen ze daar plannen voor te maken. En op een gegeven moment is het zover: het huis is verkocht en er volgt een verhuizing. Wanneer ze op hun nieuwe plek zitten, spreken wij onze klanten vaak weer. En wat horen wij ze dan zeggen? ‘Hadden we het maar veel eerder gedaan, Beke.’

Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats