Mijn Buitenplaats

Meer dan de handen uit de mouwen steken


De kogel is door de kerk. U hebt besloten uw huis te verkopen. Dat betekent het einde van een, soms lang, beslisproces én tegelijkertijd de start van een nieuw traject: het ‘verkoopklaar’ maken van het huis.

  1. Meer Dan De Handen Uit De Mouwen Steken

4 juli, 2023

Deel pagina

Mijn Buitenplaats

Beke Hendriksma

1 min leestijd

En dat is best een klus! Het betekent niet alleen het nodige opknap- en opruimwerk, het is ook een emotioneel proces.

Er wordt een fotoshoot georganiseerd en u bereidt zich voor op bezichtigingen. Dat is eenvoudig gezegd in één zinnetje, maar er gaat heel wat achter schuil. Dat realiseer ik me maar al te goed! Ik merk het ook bij ieder verkoopproces. Ik heb de nodige tips en aanbevelingen voor mijn klanten op papier staan en ook in onze gesprekken komt het onderwerp ter sprake. Dan hoor ik bijvoorbeeld:

  • ‘Ik kijk er zo tegenop. Straks ziet het hele dorp waar ik slaap.’

  • ‘Mijn huis is veel te vol. Waar begin ik? Ik krijg het nooit zo netjes en opgeruimd.’

  • ‘Moet ik die rode wand echt wit verven?’

Het zijn zomaar drie voorbeelden van hobbels op de weg. Klopt, de handen moeten uit de mouwen, want bij een bezichtiging is het belangrijk dat de woning er neutraal uitziet. Geïnteresseerde kijkers willen niet afgeleid worden door persoonlijke spullen, heftige kleuren of een volle kamer. Het is mijn ervaring dat het al wat minder moeilijk wordt om te accepteren dat er foto’s op internet staan en dat er straks andere mensen een kijkje gaan nemen in uw huis, wanneer het opruimwerk achter de rug is. Ik hoor mensen dan regelmatig zeggen: ‘het is mijn huis al niet meer’. Wat ik merk is dat het opknappen en opruimen deel uitmaken van het afscheid nemen van het huis. Het hoort erbij. En daardoor komt er ook weer ruimte voor het maken van plannen voor het níeuwe huis.

Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats