Met een 4.8 Beoordeeld

Het totale aankooptraject in kaart

U heeft wellicht al begrepen dat onze aanpak persoonlijk is en dat we weten waar we het over hebben. Een ander punt dat steeds boven komt drijven in onze klantreviews is zorgvuldigheid. Dat kleine woordje ‘zorg’ zie je bij ons overal terug: wij ontzorgen u, letten op de details, zetten nét een stapje meer en kijken verder dan de voor de hand liggende informatie. Bezint eer ge begint is voor ons geen loze kreet. In het hele traject werken we ernaartoe dat u een weloverwogen beslissing kunt nemen waar u geen spijt van krijgt.

Stap voor stap

 1. We starten met een kennismaking. Dat kan bij ons op kantoor of bij u thuis. Of via een video-call. Elkaar leren kennen is voor ons de juiste fundering.

 2. Heeft u al gevonden wat u zocht? Fijn! Dan is het tijd om een aankoopstrategie te bepalen.

 3. Weet u nog niet helemaal wat u wil? Helemaal prima, dan starten we eerst met een uitgebreide woonwensenanalyse om dat in kaart te brengen.

 4. Bingo, gevonden! We hebben een woning op het oog die past bij uw wensen. We steken eerst ons licht op bij de verkopende makelaar.

 5. We doen vooronderzoek naar de bestemming en de juridische aspecten. We kijken naar erfdienstbaarheden en milieuaspecten. We beoordelen de vraagprijs en doen zo nodig onderzoek naar referentiepanden in de omgeving.

 6. Ook minder zichtbare zaken kunnen drempels opwerpen en daarom onderzoeken we die ook. Denk aan de aanwezigheid van asbest of houtworm of aan funderingsproblemen en de kosten die daarmee gepaard gaan. Weten wat u koopt is belangrijk om vertrouwen bij potentiële verkopers te krijgen.

 7. Tijd voor een bezichtiging. Als de uitkomst van de analyse positief is, maken we een afspraak voor een bezichtiging. Altijd een spannend moment!

 8. Tijdens de bezichtiging letten wij onder meer op de bouwkundige staat, (achterstallig) onderhoud en mogelijkheden. Vaak nemen wij na de bezichtiging nog contact op met eventuele buren en boeren. Wat wordt er precies verbouwd op het weiland naast uw droomwoning? Mais betekent bijvoorbeeld een beperking van uw uitzicht en gewasbescherming.

 9. We brengen alle indrukken van de bezichtiging in kaart en vormen er samen daar een oordeel over. Wil u verder?

 10. Dan volgt er een advies en gaan we over tot een openingsbod met eventuele (ontbindende) voorwaarden.

 11. Worden we het eens over de prijs en voorwaarden, dan maakt de verkopende makelaar de koopovereenkomst op.

 12. De concept koopovereenkomst en de akte van de notaris worden door ons van A tot Z doorgespit. Kloppen de afspraken die zijn gemaakt? Zitten er nog verborgen artikelen in die invloed hebben op het resultaat?

 13. Alle afspraken kloppen. De ondertekening kan plaatsvinden en bedenktijd van drie dagen gaat in.

 14. Nog steeds tevreden? Dan gaan nu de termijnen van de eventuele ontbindende voorwaarden in. Geen zorgen, wij bewaken deze streng voor u.

 15. Het is zover, de overdracht. Een belangrijke dag, u wordt eigenaar van uw droomhuis.

 16. Op de dag van de overdracht gaan we eerst naar het huis voor de inspectie. Daarbij nemen we de meterstanden op en bekijken het huis goed. Is dit in dezelfde staat als waarin u het gekocht hebt? Zijn er geen lekkageplekken ontstaan of dakgoten die scheef zijn gaan hangen?

 17. Na de inspectie gaan we naar de notaris voor het officiële gedeelte.

 18. De sleuteloverdracht vindt plaats. U bent zojuist eigenaar geworden. Gefeliciteerd!

 19. Nazorg: uiteraard kunt u ook na de koop altijd bij ons terecht met vragen en opmerkingen.

Samen aan de slag?


Neem vrijblijvend contact met ons op.

Mijn Buitenplaats
Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats