Wilhelminastraat 63a Balk

Heerlijk wonen, veel ruimte en privacy in een comfortabele woning

Royale villa aan de rand van Balk, met veel privacy en tal van sfeervolle plekjes binnen en buiten. De woning is in de loop van de tijd fors verbouwd, waardoor op de begane grond én op de verdieping veel extra ruimte is gerealiseerd. Tijdens deze verbouwing is er ook rekening gehouden met verduurzaming waardoor de villa zelfs energielabel B heeft. Een behoorlijke prestatie gezien haar omvang en volume. Zo zijn er o.a. vijf slaapkamers en twee badkamers en is de woning ook bijzonder geschikt voor o.a. thuiswerken/wonen-en-werken-aan-huis. De villa is levensloopbestendig en heeft op de begane grond een slaapkamer met badkamer. Het perceel is 950 m2 groot en de beschutte achtertuin ligt op het zuiden. Het water, de bossen en de natuurgebieden van Gaasterland liggen allemaal binnen handbereik. Hetzelfde geldt voor maar liefst zeven van de elf Friese steden. Er is een goede verbinding met de Randstad.

De diverse vertrekken van de villa bieden veel ruimte om alle woon-, werk- en lifestyle functies een eigen plekje te geven en goed tot hun recht te laten komen. Denk aan zit-, eet-, werk-, hobby- en slaapkamers. De woning is goed geïsoleerd, evenals de garage. Deze heeft daardoor meerdere mogelijkheden en is momenteel in gebruik als fitness- en hobbyruimte. Ook buiten is het goed toeven. Er is keuze uit zon- en schaduwplekjes en op de grote veranda kunt u ook in voor- en naseizoen heerlijk genieten.

Ligging

Balk is een knus dorp, met ’s zomers extra gezelligheid en terrasjes door toeristen en recreanten. U vindt er basis- en voortgezet onderwijs, winkel-, horeca- en overige voorzieningen. Er zijn rechtstreekse openbaar vervoerverbindingen met Sneek en Lemmer en aansluitingen naar Heerenveen, Groningen en Amsterdam. Er is een goede verbinding met de Randstad en de rest van Nederland. Via 12 km autoweg bereikt u de oprit van de A6. Het Slotermeer en bijbehorende toeristische voorzieningen vindt u als het ware in uw achtertuin. Bos, water en natuur bieden alle mogelijkheden om u (actief) te ontspannen. Alles ligt binnen handbereik. Van wandelen, fietsen, paardrijden en golfen, tot (kite)surfen, zeilen en motorbootvaren.

Begane grond

De royale entree ligt aan de voorzijde van de woning en geeft toegang tot de slaap- en badkamer op de begane grond, het toilet en de woonvertrekken. Ook vindt u hier een van de twee trappen naar de eerste verdieping. De ruimten zijn groot en licht en de woonkamer heeft een serre. De kamer heeft een rookkanaal met open haard. De woonkeuken met eethoek beschikt over twee sets tuindeuren die binnen en buiten met elkaar verbinden. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur, waaronder een koffiemachine. Ook bevindt zich hier de tweede toegang tot de eerste verdieping: een wenteltrap. Entree, kamer, keuken en bijkeuken zijn voorzien van een tegelvoer. De bijkeuken biedt plaats voor een witgoedopstelling. De garage is geïsoleerd en is momenteel in gebruik als fitness- en hobbyruimte.

Verdiepingen

De royale overloop geeft toegang tot de badkamer en de vier slaapkamers. Twee dakkapellen zorgen voor extra ruimte. De slaapkamer aan de achterzijde heeft uitzicht over de veranda en beschikt over een Frans balkon, evenals de badkamer. De omvang en de inrichting van de ruime badkamer geven een heerlijk wellnessgevoel. U vindt er een zitje, whirlpool, dubbele wastafel, toilet, urinoir en een extra brede inloopdouche met twee douches naast elkaar. Via een vlizotrap komt u op de tweede verdieping waar een ruime bergzolder is.

Buitenruimte

De zwarte geglazuurde dakpannen geven de witte villa een verzorgde uitstraling en beschermen tegen de aangroei van mossen en algen. Het royale perceel heeft een voor-, zij- en achtertuin en is ingericht met gazon, bomen, heesters en enkele (gemetselde) borders met vaste planten. U vindt er volop privacy. De grote veranda aan de achterzijde omspant een achter- en een zijmuur en is bekleed met zink. Een betegeld terras grenst aan de woonkeuken. Kortom, genoeg plekjes om in alle seizoenen en bij diverse weersomstandigheden van de buitenlucht te genieten. Ook opslagruimte vindt u in de tuin. Zo is er een afdakje met pannendak voor de opslag van openhaardhout. De ruime oprit biedt gemakkelijk plaats aan drie auto’s.

Bijzonderheden

  • Woonoppervlakte 227 m2
  • Inhoud 899 m3
  • Perceelgrootte 950 m2
  • Aangesloten op glasvezel
  • Energielabel B
  • Lage energiekosten
  • Levensloopbestendig
  • Gaasterland
  • Goede verbinding met de Randstad

Video

Kenmerken.

Vraagprijs:€ 699.500,- k.k.
Woonoppervlakte:227 m2
Inhoud:899 m3
Perceelgrootte:950 m2
Bouwjaar:1987
Energielabel:B
Garage:1
Slaapkamers:5
Badkamers:2
Verwarming:Vaillant 2018
Isolatie:Volledig geïsoleerd
Aanvaarding:In overleg

Ja, ik heb interesse.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De Tike

Harmsreed 5 De Tike

€ 425.000,- k.k.

Bumawei 23 Westergeast

Verkocht onder voorbehoud
Tijnje

De Wispel 6 Tijnje

€ 695.000,- k.k.
Easterwierrum

Doarpsstrjitte 15 Easterwierrum

€ 699.500,- k.k.
Beetsterzwaag

Helomapark 6 Beetsterzwaag

€ 1.175.000,- k.k.