Schoterlandseweg 33 Hoornsterzwaag

Het beste van twee werelden

Verrassing: deze woonboerderij is gebouwd in 2004. De goed onderhouden woning heeft daardoor de voordelen van moderne nieuwbouw en de sfeer en uitstraling van de karakteristieke boerderijbouw van Zuidoost-Friesland. Aan de binnenkant ziet u dat terug in het comfort, de prima isolatie en de grote kamers. De buitenkant spreekt voor zichzelf: gebouwd met Friese geeltjes, ambachtelijk boerenvlechtwerk in de voorgevel, degelijk zinkwerk, goten met sieromlijsting, ûleboerden en schoorsteenkap. De imposante solitaire eik achter het huis maakt het plaatje compleet. Kortom: een sfeervolle woning die niet alleen perfect past in de omgeving, maar die ook aansluit bij de wensen van hedendaags comfortabel wonen.

Woon-, leef- en werkmogelijkheden
De woning heeft vier slaapkamers, twee badkamers en een slaapkamer/kantoor op de begane grond. Dat maakt het huis geschikt voor een gezin met kinderen, voor gelijkvloers wonen en ook voor een woon-werkcombinatie. Bij gebruik als kantoorruimte is eenvoudig een eigen opgang te creëren. De woonboerderij staat op een perceel van ruim 1 hectare. Paardenliefhebbers komen hier prima aan hun trekken met een buitenbak en een bijgebouw met onder meer drie paardenboxen. Uiteraard kan deze binnen- en buitenruimte ook worden benut voor bijvoorbeeld kleinvee.

Begane grond
De entree ligt aan de zijkant van de woning. De voordeur is voorzien van siersmeedwerk. De ruime keuken ligt in het ‘voorhuis’ en sluit aan op het lichte woongedeelte dat is voorzien van een tuindeur en veel raampartijen. De benedenverdieping heeft plavuizen en vloerverwarming. In de keuken brandt een gezellige houtkachel.

Op de begane grond bevindt zich verder een badkamer met bad, douche, badkamermeubel en designradiator. De extra kamer doet momenteel dienst als kantoorruimte en kan ook als slaapkamer worden gebruikt. Een ruime bijkeuken verbindt het huis met de grote garage.

Verdieping
Op de eerste verdieping bevinden zich vier slaapkamers, waarvan een met een ingebouwde hoogslaper met daaronder kastruimte. De badkamer op deze verdieping heeft een bad, douche, wastafel en toilet. Op de tweede verdieping is een bergzolder.

Bijgebouwen
Het grote bijgebouw beschikt over drie paardenboxen en een bergzolder. Daarnaast staat er een loods op het terrein die nu in gebruik is als opslag.

Buitenruimte
De tuin is gelegen op het noordwesten en heeft volop privacy. De imposante solitaire eik zorgt voor schaduw. Een deel van het perceel is gebruik als weiland en een deel als (verlichte) paardenbak. Afmeting circa 20 x 42 meter.

Ligging
De Schoterlandseweg wordt gekenmerkt door lintbebouwing. De woonboerderij heeft dus wel volop ruimte en privacy, maar ligt niet afgelegen. De basisschool is dichtbij. Voor de dagelijkse boodschappen bent u in vijf autominuten in Jubbega. Gorredijk ligt op 10 minuten afstand, Drachten op 20 minuten en in Oosterwolde bent u in een kwartier. De doorgaande weg van Drachten naar Emmen (N381) ligt op zeven minuten. Er is een goede busverbinding.

Bijzonderheden

  • Perceelgrootte 10.640m2
  • Goede isolatie
  • Vloerverwarming
  • Krachtstroom
  • Warmte terugwininstallatie
  • Drie paardenboxen
  • Friese geeltjes

Kenmerken.

Vraagprijs:VERKOCHT
Woonoppervlakte:218m²
Inhoud:887m³
Perceelgrootte:10.640m²
Bouwjaar:2004
Energielabel:Voorlopig B
Garage:1
Slaapkamers:4
Badkamers:2
Externe bergruimte:Schuur met 3 paardenboxen + loods
Verwarming:Nefit 2005, vloerverwarming
Isolatie:Volledige isolatie
Aanvaarding:In overleg

Ja, ik heb interesse.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sumar

José Vigevenoweg 23 Sumar

€ 575.000,- k.k.
Leeuwarden

Blitsaerdeleane 29 Leeuwarden

Vraagprijs € 575.000,- k.k.
Terwispel

Alde Dyk 70 Terwispel

€ 635.000,- k.k.
Nij Beets

Domela Nieuwenhuisweg 59 Nij Beets

€ 385.000,- k.k.
Oudemirdum

Skouleane 2 Oudemirdum

VERKOCHT