Menno Simonsstraat 30 Witmarsum

Voor eigenzinnige plannenmakers met behoefte aan ruimte en mooi in al zijn eenvoud

Dit historische pand is voorzien van het comfort van nu, ligt op 13.961 m2 grond, aan doorgaand vaarwater en heeft als bonus een aantal bijzondere verrassingen. Het ‘Wythûs’, zoals het huis ter plaatse wel bekend staat, ligt aan de rand van Witmarsum en biedt ruimte voor het verwezenlijken van een verscheidenheid aan woon- en werkdromen.

Eigenzinnig

Het huis is oorspronkelijk gebouwd in 1630 en werd in 1997 volledig gerestaureerd. Het is een opvallend pand, zowel binnen als buiten. Het uiterlijk is oorspronkelijk en ingetogen, en de binnenkant heeft een aantal markante elementen. Zo beschikt het bijvoorbeeld over een ingenieuze tussenverdieping, een kelder met gewelf, originele estriken, een bedstedenwand en veel vaste (inloop)kasten.

Wonen en werken

Op het terrein is een zeer luxe en geïsoleerd paardenverblijf aanwezig, met o.a. werkplaats met een kantoor. Dit gebouw heeft meerdere gebruiksmogelijkheden. Bij het huis ligt een verwarmd zwembad en een eigen insteekhaven voor het aanleggen van een boot.

Ligging

In Witmarsum vindt u basisonderwijs en dito (winkel)voorzieningen en een rijk verenigingsleven. De A7 is vlakbij, Bolsward ligt op 10 autominuten, Harlingen en Sneek op 20 en Amsterdam bereikt u via de Afsluitdijk in vijf kwartier. Via het doorgaande vaarwater ligt o.a. heel Friesland binnen uw bereik. Tip: doe uw boodschappen eens per boot. In een half uurtje vaart u naar het gezellige en historische centrum van Bolsward.

Begane grond

Op de begane grond is de grote woonkeuken gelegen, voorzien van diverse inbouwapparatuur en vloerverwarming. In de schouw zitten nog de originele tegels. Deze lichte ruimte heeft een aangebouwde serre met tuindeuren. Ook een badkamer en separaat toilet vindt u hier. Op dit woonniveau is tevens de zeer ruime berging gelegen en ook een bijkeuken.

In het midden van deze woonlaag is een kleine hal met toegang tot de grote kelder met gewelf én een heel prachtige stenen trap naar de woonkamer die op de tussenverdieping ligt. En kijkt u in deze hal ook eens naar de originele estrikenvloer en het bijzondere plafond!

Tussenverdieping 1

Hier vindt u de lichte woonkamer, die dus een verhoogde ligging heeft ten opzichte van het maaiveld. De ruimtes achter de bedsteedeuren zijn momenteel ingericht als werkruimte. In de schouw zitten de originele tegels.

Eerste verdieping

De grote masterbedroom is hier gelegen, alsmede inloopkasten, toilet en cv-/bergruimte.

Tussenverdieping 2

Op deze verdieping bevindt zich eveneens een slaapkamer.

Tweede verdieping

Deze verdieping telt twee slaapkamers, waarvan een gelegen is over de gehele lengte van de woning, een tussenkamer en bergruimte.

Buitenruimte

U bereikt de woning via een verhard eigen oprijpad. Op het terrein is ruime gelegenheid voor parkeren. Er is een verwarmd zwembad aanwezig. Een bijgebouw is ingericht als luxe paardenverblijf, met drie paardenboxen, spoelplaats, zadelkast, kantoor, werkplaats, toilet en krachtstroom. Aan de rand van het terrein bevindt zich een gedraineerde paardenbak met aansluitend weiland. Op het grote erf vindt u onder meer fruitbomen en diverse zitjes.

Bijzonderheden

 • Bouwjaar oorspronkelijk 1630 gerestaureerd 1997
 • Woonoppervlakte 237m2
 • Inhoud 1.094m3
 • Perceelgrootte 13.961m2
 • Eigen oprijpad
 • Privacy
 • Nefit Ecoline Classic HRC30 van 1999
 • Grotendeels geïsoleerd
 • Luxe paardenverblijf
 • Drie paardenboxen
 • Grote werkplaats

Kenmerken.

Vraagprijs:VERKOCHT
Woonoppervlakte:237m²
Inhoud:1.094m³
Perceelgrootte:13.961m²
Bouwjaar:Oorspronkelijk 1604 gerestaureerd in 1997
Slaapkamers:4
Badkamers:1
Externe bergruimte:Luxe paardenverblijf + werkplaats (160 m²)
Isolatie:Grotendeels geïsoleerd

Ja, ik heb interesse.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De Tike

Harmsreed 5 De Tike

€ 425.000,- k.k.

Bumawei 23 Westergeast

Verkocht onder voorbehoud
Tijnje

De Wispel 6 Tijnje

€ 695.000,- k.k.
Easterwierrum

Doarpsstrjitte 15 Easterwierrum

€ 699.500,- k.k.
Beetsterzwaag

Helomapark 6 Beetsterzwaag

€ 1.175.000,- k.k.