Jousterweg 5 Oudehaske

Ruimte en vrijheid in het kwadraat

Vijftien jaar geleden realiseerde een echtpaar met vier kinderen op deze plek hun woondroom. Er stond toen nog een klein ‘arbeiderswenninkje’ met de prozaïsche naam ’t Barchje (voor niet Friestaligen: ‘t Varkentje). De ogen dichtknijpend en kijkend door hun oogharen zagen zij de mogelijkheden van dit mooie plekje tussen Joure en Heerenveen en proefden zij de vrijheid die het huis hun gezin zou bieden.

Inmiddels zijn de kinderen uitgevlogen en is het ruime gezinshuis met de bijbehorende grote houten schuur een maatje te groot geworden. Tijd voor nieuwe bewoners! Een gezin bijvoorbeeld, dat een huis zoekt met veel ruimte voor gezamenlijke gezinsactiviteiten en dat tegelijkertijd groot genoeg is om ieder gezinslid z’n eigen kamer en/of hobbyruimte te geven.

Mogelijkheden genoeg in deze woning: met de suitedeuren tussen de woonkamer en de keuken kan één groot vertrek of twee kleinere gecreëerd worden. Zo is de ruimte naar keuze in te richten voor gezamenlijke activiteiten of juist om ongestoord dingen alleen te doen. Op de begane grond is tevens een werkkamer aanwezig, dus ook voor werken aan huis is deze woning uitermate geschikt. Geen behoefte aan een werkruimte, maar wilt u liever een slaapkamer op deze plek? U hebt het voor het zeggen!

De woning ligt ongeveer 150 meter van de openbare weg, is goed onderhouden en volledig geïsoleerd. Bovendien is er een warmte-terugwininstallatie aanwezig. De voorzieningen in Joure en Heerenveen liggen op fietsafstand.

Begane grond
Ruime hal met open trap. Vanuit de hal toegang naar de studeer/werkkamer, wc-ruimte met hangend toilet, bijkeuken met witgoedopstelling en aanrecht met authentiek granieten blad. Bijzonder: dit aanrecht is nog afkomstig uit ’t Barchje! De huidige bewoners konden het niet over hun hart verkrijgen het weg te doen toen ze het ‘arbeiderswenninkje’ af lieten breken.

De woonkamer beschikt over een erker en suitedeuren naar de woonkeuken. Zo kunnen de beide ruimtes gemakkelijk van elkaar worden gescheiden. De grote woonkeuken is van alle gemakken voorzien en heeft openslaande deuren naar het terras. Ziet u de kinderen buiten de tafel al dekken? Voor een zonnig ontbijt met een eitje van eigen kippen of voor een gezellige barbecue? Over kippen gesproken: ook hun onderkomen is gebouwd in landelijke stijl.

Verdiepingen
Op de eerste verdieping bevinden zich vijf ruime slaapkamers en een badkamer met toilet, bad en separate douche. De tweede verdieping is een grote zolder. De ene helft daarvan is nu in gebruik als studeerkamer, de andere als opslagruimte. Deze verdieping is bereikbaar met een vaste trap.

Buitenleven
De woning heeft rondom vrij uitzicht. Op de ruime kavel bevinden zich diverse voorzieningen die passen bij het leven op het platteland, zoals een vijver, kippenhok en een houtopslag. Zo zit u er ook ’s winters lekker warm bij. Tot slot gaat waarschijnlijk menig klussershart sneller kloppen bij het zien van de grote houten schuur met deels beloopbare zolder. Geschikt voor allerlei toepassingen!

Kenmerken.

Vraagprijs:VERKOCHT
Woonoppervlakte:203m²
Inhoud:769m³
Perceelgrootte:2300m²
Bouwjaar:2002
Energielabel:B (voorlopig)
Slaapkamers:6
Badkamers:1
Externe bergruimte:Houten schuur (50m²)
Verwarming:Nefit 2002 eigendom
Isolatie:Volledige isolatie
Aanvaarding:In overleg
Bijzonderheden:

Volledig geïsoleerd, mechanische ventilatie, warmte terugwininstallatie, vloerverwarming op de begane grond. Erker. Markiezen. Afvoerkanaal voor houtkachel. Rondom geschilderd in 2011. Grote houten schuur (50m²). Aangesloten op openbaar riool.
Joure en Heerenveen zijn op fietsafstand makkelijk te bereiken voor de voorzieningen. Een bushalte is op twee minuten loopafstand en binnen vijf minuten rijdt u op de A7.
Van/naar de openbare weg is een recht van weg gevestigd.
Op een paar kilometer afstand ligt het Nannewiid: ideaal voor zwemmen, kanoën en surfen. En schaatsen natuurlijk!

Ja, ik heb interesse.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Garyp

Sigerswâld 15 Garyp

€ 1.150.000,- k.k.
Driezum

De Steech 13 Driezum

Prijs op aanvraag
Gorredijk

Hegedyk 16A Gorredijk

Prijs op aanvraag

Scheen 36 Joure

Prijs op aanvraag

Nijewei 110 Gorredijk

€ 495.000,- k.k.