Samen aan de werktafel

Dat was ‘t dan: het jaar 2022 zit er zo goed als helemaal weer op! Tijd voor een korte terug- én vooruitblik en natuurlijk de kerstvideo. We begonnen het jaar voor het eerst samen. En sinds we een maatschap vormen en ons kantoor delen, praten en overleggen we natuurlijk veel meer dan daarvoor. Voor ons was de grootste verandering van 2022 dan ook misschien wel de enorme toename van onze ‘gezamenlijke spreektijd’ 😅. Daarom nemen we u even mee naar een gesprek aan onze werktafel.

De kerstvideo

Beke: Wat hebben we een prachtig jaar gehad niet Jan Douwe?

Jan Douwe: Zeker weten. En het is ook voorbij gevlogen!

Beke: ‘Klopt. En terwijl het vooraf leek alsof er veel zou veranderen als jij erbij kwam, was dat eigenlijk helemaal niet zo. Natuurlijk praten en overleggen we meer, maar ons werk en het plezier dat we daar elke dag in hebben, is niet veranderd. En door jouw inbreng zijn er ook weer nieuwe dingen gekomen. Ons bedrijf heeft dit jaar een mooie ontwikkeling doorgemaakt.

Jan Douwe: Ja, dat is zo. Vorig jaar rond deze tijd kondigden we aan dat we meer met video wilden doen en dat hebben we absoluut waargemaakt. Bovendien is het super om te merken dat de video’s heel erg in de smaak vallen, zowel bij de verkopers zelf als bij mensen die op zoek zijn naar een woning.

Beke: Prachtig om te zien inderdaad. En zo zijn er nog wel wat ontwikkelingen geweest. Er was dit jaar echt sprake van een huizengekte en we moesten helaas ook mensen teleurstellen. Inmiddels is dat weer wat genormaliseerd. Ook steeg de rente, maar die stabiliseert nu. En dan de energietransitie natuurlijk. Door de hoge prijzen is dat wel een onderwerp geworden dat echt bij iedereen leeft en waar ook wij mee te maken hebben.

Jan Douwe: Ja, dat zien we heel duidelijk. Tegelijkertijd was het ook mijn eerste jaar als ondernemer en dat is me heel goed bevallen. Zelfs zo, dat ik wel eens gedacht heb: had ik deze stap maar eerder gezet! En het is natuurlijk ook mooi dat het me de vrijheid geeft om aan extra leuke dingen te werken, zoals bijvoorbeeld onze kerstvideo!

Beke: Nou, dat was ook dit jaar superleuk! En wat hadden we fijne opdrachtgevers en hebben we weer genoten we van ons werk. Het blijft prachtig om te zien dat we ook dit jaar weer veel mensen konden helpen bij het realiseren van hun woondroom. En ook merkten we weer eens dat niet alleen het resultaat belangrijk is, maar het hele proces. Vanaf het kennismakingsgesprek tot het tekenen van de akte bij de notaris. Dat horen we vaak terug van onze klanten. En dat is ook precies waarom ieder schakeltje in ons werkproces zijn waarde heeft; van foto’s, plattegronden, tekst, dronebeelden en video’s tot …. inderdaad, ons kleine trouwe rode Fiatje Bé!


Jan Douwe: Zeker waar! Dat vind ik een mooie afsluiting van 2022. En daarmee richten we onze blik op het nieuwe jaar: de eerste plannen en opdrachten liggen alweer klaar. Laten we toosten op een goed uiteinde en een prachtig 2023. Proost!

2023

Laten we van 2023 met z’n allen een prachtig jaar maken.

Cheers en tot snel!

Hartelijke kerstgroet,

Beke en Jan Douwe

Stempel Mijn Buitenplaats