Factsheet kennismakingsgesprek klant en makelaar

Voordat mijn klant en ik met elkaar in zee gaan, is het belangrijk dat we weten wat we aan elkaar hebben. Daarom maken we eerst kennis, bespreken we precies wat de aanstaande koper of verkoper wil en leg ik uit hoe ik daarbij van dienst kan zijn. Wat daarbij zoal aan de orde komt, leest u hier.

‘Wat kun je voor ons betekenen?’
Met die vraag begint vaak het gesprek. Mensen zijn bij mij terecht gekomen via mijn website of op aanbeveling van anderen en dat betekent dat ze Beke en Mijn Buitenplaats Makelaardij al een beetje kennen. Juist vanwege mijn specialisme landelijk en bijzonder wonen in Friesland nemen ze contact met me op.

We maken een afspraak bij mij op kantoor of, wanneer het om de verkoop van een woning gaat, bij u thuis. Ik leg uit waarom een makelaar de aanstaande koper of verkoper u veel zorgen uit handen neemt. Hij/zij heeft specifieke deskundigheid op juridisch, bouwkundig en financieel gebied en kent de woningmarkt. Maar vooral gaat het gesprek over u en het huis dat u wilt verkopen of over de droomwoning waar u naar op zoek bent.

Aankoop

Woonwensenformulier
Ter voorbereiding op de afspraak stuur ik een woonwensenformulier. Daar staan veel vragen op, zodat u heel gedetailleerd kunt omschrijven hoe uw ideale woning er uit ziet, in welke omgeving die staat, bij welke plaatsen in de buurt, hoeveel ruimte u nodig hebt, of er kinderen zijn, bijzondere hobby’s, of u een voorkeur hebt voor bos of water, of u een kant-en-klare woning zoekt of dat er verbouwd mag worden, en ga zo maar door. Samen bespreken we het ingevulde formulier uitgebreid, zodat ik een goed beeld krijg van uw droomhuis.

Samenwerken ja of nee
In het gesprek speelt het menselijke aspect ook mee. Ik kan nog zo’n goed verhaal houden, als wij geen klik hebben, gaat een samenwerking niet werken. Als dat het geval is, voelen we dat aan beide kanten wel aan en gaan we niet met elkaar in zee. Wanneer die klik er wel is, zet ik onze afspraken op papier (de bemiddelingsovereenkomst), komen er mooie teksten voor de verschillende social media en ga ik voor u aan de slag. En natuurlijk gaat u zelf ook op zoek.

Mooi avontuur
Iedere keer is dat een bijzonder proces. Soms komt er een ander soort woning uit dan vooraf was gedacht, omdat in de loop van de zoektocht de prioriteiten wat verschuiven of concessies moeten worden gedaan. De uitkomst staat nooit van te voren vast, maar lukken doet het in meer dan negen van de tien gevallen.

Verkoop

Makelaar landelijk wonen
Ook mensen die hun woning willen verkopen komen meestal via anderen bij mij terecht, of zijn op internet gaan zoeken op ‘makelaar landelijk wonen Friesland’en vinden dan mijn website. Het kennismakingsgesprek vindt altijd plaats bij u thuis, zodat ik meteen uw huis goed kan bekijken. We spreken over de waardebepaling en nemen uitgebreid door wat er nodig is voor een goede woningpresentatie en welke middelen ik daarbij inzet. Ik vind dat heel belangrijk, want er zijn weinig dingen zo teleurstellend als verwachtingen die niet uitkomen.

Vraagprijs
Na het eerste gesprek kom ik bij u terug met mijn voorstel voor de vraagprijs. Wanneer we met elkaar in zee gaan, zet ik onze afspraken op papier (bemiddelingsovereenkomst). Vervolgens beschrijft u aan de hand van een vragenformulier (meldingsplicht) o.a. de bouwtechnische aspecten van de woning en ga ik voor u aan de slag!

 

april 2017
Stempel Mijn Buitenplaats