Blik in de achteruitkijkspiegel …. en dan weer gas geven 🎅🌲🚗

Wat een jaar, 2020. Terugkijkend kunnen we uiteraard niet om corona heen. Het is er, en hoe. Daarom geeft het me wat een dubbel gevoel als ik tegelijkertijd zeg dat ik toch een prachtig jaar heb gehad. Een jaar van hard werken, teleurstellingen, ontwikkeling en ook van veel plezier hebben. Want plezier in je werk is, na een goede gezondheid uiteraard, een van belangrijkste dingen.

Versterking (en wat voor één …)

Ook ben ik trots. Trots op 15 jaar werk. 15 jaar Mijn Buitenplaats Makelaardij. Wat een prachtig bedrijf is er door de jaren heen ontstaan. En het mooie is … ik heb het vooruitzicht dat ik straks het stokje mag overdragen aan mijn zoon Jan Douwe. Op de achtergrond is hij al veel aanwezig, maar ook steeds meer op de voorgrond. Een aanvulling die ik voor geen goud meer zou willen en kunnen missen! Het maakt mij trots om te zien dat mijn eigen vlees en bloed al zo goed zijn draai vindt in dit mooie vak. En ik merk ook dat zijn inbreng een must is om Mijn Buitenplaats naar een nog hoger niveau te tillen. Het stokje draag ik nu nog niet over hoor, pas over een aantal jaar.

beke_jd_kerst_1

Blik op de toekomst

2021 wordt een uitdaging. We zien een huizenmarkt die qua aanbod langzamerhand opdroogt. Een goed moment dus om het bedrijf toekomstbestendig te maken en waar nodig bij te sturen. We gaan onze processen optimaliseren, efficiënter werken en we ontwikkelen een strategisch plan. Ook zullen we de buitenwereld duidelijker laten zien dat we veel meer doen dan alleen die mooie grote ‘buitenplaatsen’.

Woondroom

Ach, dat zijn allemaal mooie en bedrijfsmatige woorden voor de dingen die we ‘aan de achterkant’ doen. Wat we daarbij nooit uit het oog zullen verliezen is de persoonlijke aandacht. Aandacht die iemand voor 1000% verdient als het gaat om het kopen of verkopen van een huis. Voor ons zo vanzelfsprekend, voor sommige klanten een positieve verrassing. 2020 was een jaar waarin heel veel mensen op zoek waren naar hun nieuwe (t)huis. Die grote vraag betekent ook teleurstelling. Want een huis kun je maar aan één iemand verkopen terwijl dertig anderen ook interesse hebben … Voor de verkoper is dat prachtig, maar voor de kopers die misgrijpen niet. En dat voelen we. We proeven keer op keer hun teleurstelling. Ook jullie begrijpen we en wat zouden we jullie graag ook bedienen met de mooie huizen die Friesland te bieden heeft!

beke_jd_kerst_2

Tot slot

Traditiegetrouw moest er ook dit jaar uiteraard een kerstboom komen. En ja hoor, JD (u weet wel, mijn zoon) had weer eens een idee! In eerste instantie verklaar ik hem dan voor gek, maar ook deze keer wist hij me snel te overtuigen. En voor ik er erg in had, zat ik ineens achter op een ruim 40 jaar oude Dnjepr-zijspan. En wat hadden we een lol! Plezier hebben is tenslotte waar het om draait. Het geeft me tomeloze energie!
Geniet van de plaatjes.

2021: laten we er met z’n allen een prachtig jaar van maken. Blijf gezond!
#staysafe

Hartelijke kerstgroet,

Beke

en …
Jan Douwe

Stempel Mijn Buitenplaats